

Miyaji CK, Poersch A, Ribeiro LR, Eira AF, Cólus IM.Medicinal Mushrooms and Cancer Therapy: translating a traditional practice into Western medicine. Cholesterol-Lowering Effects of Maitake (Grifola frondosa) Fiber, Shiitake (Lentinus edodes) Fiber, and Enokitake (Flammulina velutipes) Fiber in Rats. The inhibitory properties and primary structure of a novel serine proteinase inhibitor from the fruiting body of the basidiomycete, Lentinus edodes. Antihyperlipidemic Effect of Dietary Lentinus edodes on Plasma, Feces and Hepatic Tissues in Hypercholesterolemic Rats. Protection against D-Galactosamine-Induced Acute Liver Injury by Oral Administration of Extracts from Lentinus edodes Mycelia. The effect of lentinan on production of interleukin-1 by human monocytes. From: Science and Cultivation of Edible Fungi (Maher, ed.).

Is the shiitake mushroom an aphrodisiac and a cause of longevity. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 1989 35:91-4 Dietary mushrooms reduce blood pressure in spontaneously hypertensive rats (SHR). Beyond cholesterol: modifications of low-density lipoprotein that increase its atherogenicity. Eritadenine-induced alteration of hepatic phospholipid metabolism in relation to its hypocholesterolemic action in rats. Lentinacin: a new hypocholesterolemic substance in Lentinus edodes. Medicinal properties of substances occurring in higher Basidiomycetes mushrooms: current per- spectives. Una cápsula 3 veces al día, preferiblemente lejos de las comidasĬonservar el producto en un lugar fresco y seco resguardado de la luz solar y de fuentes de calorĬONTENIDO MEDIO DE LOS INGREDIENTES CARACTERIZADORES Shiitake (Lentinula edodes) de agricultura ecológica, hongos enteros.Una sustancia particularmente efectiva contenida en el Shiitake es la eritadenina, considerada el componente bioactivo más importante responsable de reducir los niveles de colesterol. Contiene altos niveles de polisacáridos como beta-glucanos, incluido Lentinan, un beta-glucano ramificado (β 1-3 β 1-6) que ha demostrado importantes propiedades de inmunomodulación. Entre los aminoácidos hay buenas cantidades de ácido glutámico, también llamado «alimento para el cerebro», que favorece la producción de neurotransmisores y el transporte de potasio en el cerebro. También llamado «Rey de los hongos», Shiitake se ha utilizado tradicionalmente en el este para aumentar la respuesta inmune, promover la longevidad y mantener la salud y el bienestar psicofísico.Įl shiitake es rico en moléculas bioactivas, micro y macronutrientes, minerales, aminoácidos, vitaminas, enzimas, fibras y metabolitos secundarios. Complemento alimenticio a base de Shiitake (Lentinula edodes) procedente de agricultura ecológica (IT BIO 006) – Hecho en Europa.
